Tuinmeubel

Tuinmeubeltrends 2022

Als de temperaturen langzaam weer oplopen, de eerste vogels zingen in de bomen en de sneeuwklokjes en krokussen in bloei staan, is de langverwachte lente eindelijk daar! Dan is het hoog tijd om je eigen tuin, terras of balkon op te zwepen. Maar welke kleuren, vormen en materialen zullen in 2022 populair zijn en hoe kan de buitenruimte tegelijkertijd modern en uitnodigend worden ingericht?

Elk jaar in het voorjaar wordt de tuin uit de winterslaap gewekt en klaargemaakt voor het nieuwe seizoen. Uiteraard spelen uw eigen smaak en de omstandigheden van de betreffende buitenruimte de belangrijkste rol. Maar dit jaar zijn er weer geweldige trends die de tuin tot een bijzonder modern toevluchtsoord maken. Ontspannen in een gezellige sfeer en genieten van de frisse lucht is geen probleem met een eigentijds tuinontwerp. Wil je dit jaar je eigen buitenruimte omtoveren tot een gezellige oase van welzijn, dan kun je in 2022 niet om deze tuinmeubeltrends heen!

Buiten woonkamer – comfortabel genieten van de zomer

Je goed voelen en buiten ontspannen in stijl: dat blijft ook in 2022 een van de belangrijkste trends in het buitenleven. Met een doordacht tuinplan en enkele stijlvolle tuinmeubelen tover je je eigen buitenruimte om tot een tweede woonkamer waar het hele gezin van zal genieten.

Tuinmeubeltrends

Dit is vooral gemakkelijk wanneer meubels met een woonkamer-look het terras veroveren, omdat dit een gezellig centrum van leven creëert voor de zomermaanden. Natuurlijk moeten de buitenmeubels in binnenstijl nog steeds weerbestendig zijn, zodat ze ongeschonden zomerregenbuien en koele nachten kunnen doorstaan. Gelukkig zijn er inmiddels veel retailers die weerbestendige tuinmeubelen met een trendy uitstraling ter plaatse en in hun webshops aanbieden.

Praktische tip: creëer de woonkamerlook in de tuin Voor de perfecte samensmelting van binnen- en buitenruimtes is het belangrijk om de juiste apparatuur voor uw eigen tuin te kiezen. Afhankelijk van de beschikbare ruimte is een ensemble van comfortabele loungemeubels, relaxfauteuils en een daybed geschikt. Als je wat minder ruimte beschikbaar hebt, kun je in plaats daarvan kiezen voor een gestoffeerde loungeset met een buitentafel.

Ook voor kleine stadsbalkons zijn er tal van praktische oplossingen, zoals modulaire loungesystemen, ruimtebesparende hanging baskets of opvouwbare tuinfauteuils. Om de buitenruimte een echt buitenparadijs te laten worden, moeten alle zitmeubelen comfortabel gestoffeerd zijn. Lantaarns, sierkussens en knusse dekens voor koele avonden mogen natuurlijk niet ontbreken, evenals vazen ​​of plantenbakken met verse bloemen en struiken.

Duurzaam tuinmeubilair is dé trend in 2022

Tuinmeubelen van hout zijn een echte buitenklassieker geworden en zijn anno 2022 nog populairder dan ooit! Bijzonder stijlvol is een combinatie met andere materialen zoals RVS, aluminium of gaas. Maar tegenwoordig zijn tuinmeubelen ook in zwang als pure houtvariant. Dit jaar zijn er talloze mogelijkheden, bijvoorbeeld ook van lokale houtsoorten zoals spar of eiken, waarbij elke houtsoort zich qua kleur en structuur van de andere onderscheidt.

Anders dan vroeger zullen houten meubelen voor buiten zich in 2022 in hun natuurlijke schoonheid presenteren, zodat de nerven goed zichtbaar blijven. Om het hout echter weerbestendig te maken, moet het regelmatig worden behandeld met speciale impregnaties. In de winter bewaart u houten tuinmeubelen beter in een goed geventileerd interieur.

Houten tuinmeubelen

Praktische tip: implementeer de natuurlijke tuinstijl Houten tuinmeubelen zijn ideaal voor de warme zomermaanden, omdat ze een breed scala aan mogelijkheden bieden om de buitenruimte uitnodigend te maken. De basis voor een gezellige buitenruimte bestaat meestal uit een groep stoelen of banken met een eettafel, want familie en vrienden vinden hier makkelijk ruimte. Er zijn ook tuinstoelen, relaxfauteuils of loungemeubels van hout, deze kunnen worden aangevuld met gekleurde zit- en ligkussens zodat ze jong en oud uitnodigen om te vertoeven.

Voor een harmonieus totaalbeeld is het ook aan te raden houten tuinmeubelen als set aan te schaffen, omdat dit de makkelijkste manier is om de buitenruimte modern en naadloos in te richten.

Natuurlijk elegant – meubels met organische vormen voor tuin en terras

In deze elegante trend voor tuinmeubelen in 2022 speelt natuurlijkheid een grote rol: materialen zoals hout, roestvrij staal, gaas of weerbestendig touw – d.w.z. gekleurde touwen en riemen die samen één vormen in armleuningen en rugleuningen