Kantoorstempel

Tips en trucs voor bedrijfsstempels

Een bedrijfsstempel is het visitekaartje van een bedrijf.

Het is ook essentieel in de digitale wereld van vandaag. Het wordt meerdere keren per dag gebruikt in de mailing, in de boekhouding, in de verkoop en ook in de productie. Na de vraag welk model ik zou willen, een robuuste metalen stempel, een kantoorstempel of de klassieke variant, de houten stempel, rijst nu de vraag van alle vragen.

Staat alle verplichte informatie op bedrijfsstempels?

Om vanaf het begin de spanning op te pakken; NEE! Er zijn geen wettelijke en verplichte grondslagen/informatie voor het ontwerp van een postzegel. We kunnen u hoogstens een aanbeveling doen. Aangezien ons assortiment postzegels zeer groot is, bent u natuurlijk van harte welkom om ons een sjabloon en de eventuele inhoud toe te sturen, dan kiezen wij een passend model voor u.

Hier is een overzicht van informatie die voor u van belang kan zijn, evenals:

  • Bedrijfsnaam
  • Rechtsvorm van het bedrijf
  • Adres
  • Telefoon- en faxnummers
  • indien gewenst: de eigenaar
  • Telefoonnummer en fax
  • E-mailadres en website
  • Belastingnummer en bankgegevens

Het ontwerp en het creëren van een herkenningswaarde

Ook qua vormgeving is er geen standaard en kun je de stempel helemaal naar jouw wensen ontwerpen. Elke ondernemer en oprichter van een bedrijf moet zich ervan bewust zijn dat het stempel van het toekomstige bedrijf een soort boegbeeld is. Daarom moet hij zich al onderscheiden van anderen. Als u een eigen bedrijfslogo heeft, mag dit zeker worden vermeld. Zo niet, dan is dat niet erg, soms kunnen kaders en lijnen een aantrekkelijk ontwerp opleveren.

De juiste maat en het juiste stempelmodel

U heeft nu “geleerd” dat er geen verplichte informatie is. Er bestaat dus niet zoiets als de “juiste” postzegelmaat. Dit is afhankelijk van de informatie die u op de postzegel wilt hebben. Een kleine bedrijfsstempel met alleen de meest noodzakelijke informatie (bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer) kan een kleine Trodat 4911 of Colop Printer 20 van 37×14 mm zijn. Alle stempelformaten zijn uiteraard verkrijgbaar in de premium uitvoering als driepootstempel of als klassieke houten stempel. Hier zouden we naast de dimensie ook met het postzegelmodel zijn. Een belangrijk beslissingscriterium voor velen, aangezien de ene of de andere stempel meer moet kunnen weerstaan ​​dan één die alleen op kantoor is.