Keuken

Keukenstijlen: een overzicht

De verscheidenheid aan keukenstijlen: klassiek, modern of in een gezellige landhuisstijl

De zoektocht naar een nieuwe keuken is niet altijd even makkelijk. Als je door keukententoonstellingen gaat, zal je één ding zeker zijn opgevallen: er is een grote keuze aan verschillende keukens. U vindt er alles van een eenvoudig keukenblok, over L-, U- en G-vormige keukens die perfect kunnen worden aangepast aan bestaande ruimtes, tot inbouwkeukens, woonkeukens en eilandkeukens. Er zijn geen grenzen: fronten in hout, lak of kunststof, met werkbladen van marmer, glas of laminaat en met kleuren in eenvoudige of heldere designs. Het kiezen van een nieuwe keuken kan lastig zijn. Voordat je besluit een nieuwe keuken te kopen, moet je eerst nadenken over de stijl van de keuken. Nadat het ruwe uiterlijk van de keuken is opgehelderd, kun je zorg dragen voor details zoals het materiaal van het werkblad en de fronten. Onze gids voor het kopen van een keuken kan je hier zeker bij helpen. Om je een overzicht te geven van de verschillende keukenstijlen hebben we hieronder vijf verschillende keukenstijlen voor je op een rijtje gezet.

De klassieke keuken: een tijdloze keukenstijl

Een klassieke keukenstijl kenmerkt zich door heldere vormen en rustige kleuren. Geen enkele trend beïnvloedt de structuur en het ontwerp. Deze keukens worden vooral gekenmerkt door een ingetogen uiterlijk en beproefde functies. De dominante kleur in klassieke keukens is wit. Maar ook verschillende grijs-, beige- en natuurlijke houttinten worden veelvuldig gebruikt. Soms kunnen nispanelen in een andere kleur voor een kleine highlight zorgen. Anders ligt de focus bij deze keukenstijl niet op de structuur of het ontwerp, maar op het koken zelf.

Gezinskeukens: het moet praktisch en ruim zijn

Keukens die bedoeld zijn voor gezinnen verschijnen in een zeer individueel ontwerp. Bij deze keukenstijl is het belangrijkste dat de keuken praktisch en veilig is voor kleine kinderen. Vaak wordt gekozen voor kunststof fronten omdat ze bijzonder slijtvast zijn. Het maakt niet uit of het kind in de keuken met Legoblokjes aan het spelen is en ze per ongeluk de fronten raken. U kunt deze kunststof fronten kiezen in vele heldere en eenvoudige kleuren. Bijzonder geschikt zijn afgeronde grepen of greeploze fronten. Zodat de kleintjes er niet tegenaan kunnen stoten en zich kunnen verwonden.We raden ook kinderbeveiligingen voor lades aan. Denk ook aan de benodigde opbergruimte voor broodtrommels, kinderservies ed. Gezinskeukens staan ​​vaak open en de eettafel in deze keukenstijl is vaak geïntegreerd in de keuken. Dat scheelt lange ritten, wat vooral handig is als het snel moet.

Landelijke keukens: toenemende populariteit

Landelijke keukens bestaan ​​al vele jaren. Maar deze keukenstijl raakt vandaag niet uit de mode. De vormgeving is eigentijds en vooral interessant voor wie niet van minimalistische keukens houdt. Landelijke keukens zorgen voor een huiselijke en gezellige sfeer. Met warme en neutrale tinten en een bijzonder oog voor detail zorgt deze keukenstijl ervoor dat je je meteen thuis voelt. Er zijn geen grenzen aan de kleuren van de fronten: wit is typisch, maar er zijn ook landhuiskeukens in veel verschillende kleuren, zoals groen, grijs, zwart of beige. Veel landelijke keukens hebben mooie details, speelse patronen of bijzondere grepen op de fronten en andere keukenelementen.

Moderne keukens: de minimalistische keukenstijl

Een moderne keukenstijl overtuigt vooral met een zeer nette uitstraling. Met behulp van eenvoudige kleuren en geen franje ligt de focus vooral op functionaliteit. Oven op ooghoogte, lades die helpen bij het sorteren van de borden en hoekkasten waarin pannen gemakkelijk kunnen worden opgeborgen zijn typische kenmerken van moderne keukens. De keukens zijn niet alleen modern, maar ook praktisch. Hoe minder er in de keuken is, hoe sneller en gemakkelijker deze kan worden schoongemaakt. Design en functionaliteit – dat zijn de belangrijkste termen in moderne keukens. Fronten in lak worden vaak gekozen omdat ze niet alleen makkelijk schoon te maken zijn, maar er ook nog eens zeer hoogwaardig en elegant uitzien en verkrijgbaar zijn in vele kleuren en dessins. In deze stijl worden hoogglans fronten vaak gecombineerd met imitatiehout.

Accessoires

Voor al deze keukenstijlen, en nog veel meer, kun je de bijpassende accessoires vinden op www.andriez.com.