Schoolspullen

De benodigdheden voor het nieuwe schooljaar

Het kan spannend zijn om weer een nieuw schooljaar te beginnen. Het is een nieuwe start die ervoor zorgt dat je opnieuw kunt beginnen. Je hebt net een welverdiende zomervakantie achter de rug en moet weer in een ritme komen waarin je elke dag weer vroeg opstaat en waarschijnlijk minder vrijheid voelt. Het is belangrijk dat je hier goed op voorbereid bent. Begin je het schooljaar zonder te weten waar je aan toe bent en zonder jezelf daar mentaal en fysiek op voor te bereiden, dan zal het hele jaar waarschijnlijk zwaarder en moeilijker aanvoelen dan als je al wel goed voorbereid bent.

Praktische benodigdheden voor het nieuwe schooljaar

Het belangrijkste voor een goed verloop van het schooljaar is dat je weet waar je aan toe bent en ervoor zorgt dat je alle deadlines en belangrijke gebeurtenissen op een rijtje hebt. Hiervoor moet je een agenda kopen. Er bestaan digitale agenda’s en analoge agenda’s. Een digitale agenda kan handig zijn, omdat je deze heel makkelijk kunt synchroniseren en niet kwijt raakt. Toch is een papieren agenda ook heel handig, omdat dit meer overzicht geeft en tastbaarder is. Ook moet je voordat het jaar begint een notitieboek kopen. Ook als je alles online doet is het handig om toch altijd ook een notitieboek bij de hand te hebben. In een notitieboek kun je gedachtenspinsels opschrijven een tekening maken en je weet zeker dat hij het altijd doet. Een laptop, telefoon of tablet kan leeg raken en je zal zien dat je net op een belangrijk moment iets op moet schrijven en dit niet kan, omdat je device leeg is. Op dat soort momenten is een notitieboek een levensredder. Andere handige benodigdheden voor het nieuwe schooljaar is een goede schooltas en voldoende pennen.

Persoonlijke benodigdheden voor het nieuwe schooljaar

Naast goed voorbereid te zijn door op tijd de spullen te kopen die je nodig hebt om een succesvol jaar te beginnen is het belangrijk dat je mindset voor het aankomende jaar ook goed is. Begin je het jaar al gestresst, dan zal dit waarschijnlijk het hele jaar door blijven sluimeren. Zorg ervoor dat je naast alle productieve activiteiten die je verricht ook genoeg ontspannende activiteiten uitvoert. Ga een schetsboek kopen en pak een oude hobby op bijvoorbeeld. Kies voor iets dat niet productief hoeft te zijn, maar wat voor volledige ontspanning zorgt. Op deze manier zorg je ervoor dat je niet overspannen raakt door al het werk dat op je afkomt en dat je het uiteindelijk langer volhoudt. Het voelt wellicht alsof je niet productief bent als je twee uur werkt en daarna een uur ontspant, maar je zal merken dat je uiteindelijk meer voor elkaar krijgt dan wanneer je drie uur achter elkaar werkt en jezelf achteraf straft omdat je minder gedaan hebt, dan dat je gehoopt of verwacht had. Het is belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Dit kan op oneindig veel verschillende manieren en voor iedereen werkt iets anders, maar het is belangrijk dat jij een manier van ontspanning vindt die je uiteindelijk alleen maar verder helpt en je echt laat ontspannen.